DOORLEVEN VERLIESBEGELEIDING

Het leven wordt voorwaarts geleefd maar achterwaarts begrepen Over mij

Mijn naam is Hannie Derksen-van Roosmalen (1963) en ik ben woonachtig in Asten. Ik ben getrouwd met Hans en samen hebben we twee jongvolwassen dochters (Myrthe en Lusan).

Mijn verlangen

Ik ben inmiddels ruim 35 jaar werkzaam als HR-adviseur en heb gewerkt in het bedrijfsleven, de gemeentelijke overheid en de laatste 15 jaar bij een zorgorganisatie.

De mens in al haar facetten, maar met name verandering, verlies en de psyche hebben me altijd geïnteresseerd. Ik ken zelf de nodige verliezen in mijn leven, waaronder het verlies van mijn toen 19-jarige broer Toine, verlies van baan en verlies van gezondheid. In 2019 ben ik dan ook vanuit een diep verlangen gestart met de post-HBO-opleiding “Omgaan met verlies” bij het Land van Rouw (Nijmegen) en eind 2021 afgestudeerd als geregistreerd verliesbegeleider/ verliesconsulent. Vanuit wilskracht met veerkracht heb ik, mede door passende begeleiding, weer levenskracht gekregen en kleur aan mijn leven gegeven. Dat gun ik jou ook. Sinds 14 februari 2022 ben ik de trotse eigenaar van mijn praktijk Doorleven Verliesbegeleiding. Dit combineer ik naast mijn werk als HR-adviseur.


Verdriet is als een schaduw;
Mijn schaduw gaat altijd met 
me mee. 
Soms zie ik die en soms niet.

Manu Keirse


Mijn wijze van begeleiden

Ik creëer een rustige en veilige bedding en tijdelijke gids voor jou in tijden van storm of verdriet. Met zachtheid, toewijding en empathie begeleid ik jou. Ik luister met respect en zonder oordeel naar jouw verhaal met alles wat er is. Ik loop een tijdje met je mee en zet je af en toe even stil. Want vanuit de stilte, het achterom kijken, het herkennen, doorléven, doorvoelen en erkennen van je verlies vind je zelf de antwoorden om weer dóór te leven.