DOORLEVEN VERLIESBEGELEIDING

Het leven wordt voorwaarts geleefd maar achterwaarts begrepen 
Welkom

Welkom op de website van mijn praktijk Doorleven Verliesbegeleiding (gericht op rouw- en verliesbegeleiding voor (jong)volwassenen). Kan ik iets voor je betekenen of wil je eens nader kennismaken? Ik ontmoet je graag.

Verlies hoort bij het leven

Denk bij verlies niet alleen aan verlies door overlijden, maar ook aan verlies van baan, relatie, gezondheid, toekomstbeeld. En rouwgevoelens en -emoties na een verlies zijn heel normaal. Want rouw is geen ziekte of psychische aandoening. Rouw en verlies horen bij het leven. Rouw is de achterkant van de liefde.Rouw is liefde die zijn adres is kwijtgeraakt

Jean-Jacques Suurmond

Dóórleven na verlies

Meestal kun je met steun uit je eigen omgeving betekenis geven aan het verlies en je leven weer oppakken. Maar soms is een verlies zo verwarrend of overspoelend dat je uit evenwicht raakt en even niet weet hoe je de draad van je leven weer kunt oppakken. Een nieuw verlies kan je ook terugbrengen naar eerdere ingrijpende levensgebeurtenissen. Daarmee komen de gevoelens die hoorden bij die ervaringen in het nu weer naar boven. Je hoeft ook niet altijd vastgelopen te zijn om toch aan te kloppen voor professionele begeleiding. Als je gewoon je verhaal wilt delen om duiding te geven aan je rouwproces ben je ook welkom.

Doorléven van verlies

De impact van een verlies is voor ieder mens anders. De manier waarop we verder leven met verlies ook. Langdurig in de overleefstand staan met mogelijk gevolgen voor je gezondheid kan je in de weg gaan zitten en je belemmeren in je dagelijks functioneren. Het kan dan zo helpend zijn om je gevoelens van verdriet, gemis en pijn toe te laten en te doorléven. Hoe moeilijk dat ook is.
Het vraagt dan lef om stil te staan. Ik ontmoet je graag en luister naar jouw verhaal en begeleid je in het doorléven en verweven van jouw verlies. Je gaat dit proces wel zelf aan maar je hoeft het niet alleen te doen. Zo geef je weer kleur aan je leven om dóór te leven.